DEBORAH PARLOR – DREAMING WIDE AWAKE (EP)

Artiest info
Website
facebook

Label: Cloud 9 Music B.V.

Het is geen evidentie om in deze hectische tijden te debuteren als singer-songwriter maar de Nederlandse jongedame Deborah de Groot, afkomstig uit Zevenbergen en momenteel werkend vanuit Amsterdam heeft het onder de artiestennaam Deborah Parlor toch maar gewaagd. Ze lanceert haar debuutplaat “Dreaming Wide Awake”, een ep-tje met vijf popsongs waarin elementen uit de folk-, rock- en country-muziek verwerkt werden, genres die thuis horen onder de definitie ‘Americana’.

Zij heeft zelf aan alle nummers meegeschreven die op dit door JB Meijers geproducete minialbum werden opgenomen. Hij heeft zijn sporen in het verleden verdiend als producer van Ilse DeLange, haar band ‘The Common Linnets’ en ‘De Dijk’. Co-auteurs van andere nummers waren singer-songwriter en radio-DJ Ed Struijlaart, Peter Slager van ‘BLØF’ en gitarist Leif de Leeuw.

Twee van deze vijf liedjes kunt u in een live gespeelde versie beluisteren op de bij deze recensie gevoegde video’s. Het zijn de vlot in het gehoor liggende song “Closing Time” die ze op de plaat samen brengt met Ed Struijlaart en het titelnummer “Dreaming Wide Awake”. De invloeden van countryvedetten als Emmylou Harris, Alison Krauss en Dolly Parton op haar werk zijn hier en daar waarneembaar zoals in de nieuwe single “The Storm In Me” en “Sometimes I Do”.

In de songteksten vertelt Deborah Parlor over ervaringen uit haar persoonlijke leven, maar ook de romantiek, de liefde en de vriendschap tussen de mensen komt aan bod. We hopen dat Deborah met de songs op deze ep op voldoende airplay kan rekenen op de radiostations in de Benelux. Het zou haar zeker inspireren om snel met een volgende volwaardige plaat op de proppen te komen.

(valsam)